Inspiratieplein

Ook dit jaar vindt kun je als deelnemer kennis en inspiratie opdoen op het Inspiratieplein. Op dit plein presenteren diverse organisaties zich en worden je zintuigen geprikkeld. Er is hier zoveel te zien, te doen en te voelen! Luister tijdens de lunch naar diverse pitches die worden gegeven in de wagons en kijk naar de meest innovatieve oplossingen op het gebied van zwerfafval en schoon.

Pitches Houtwagen

Van 13.20 - 13.30 uur: Afvalscheiden is Sexy!
'E-waste Arcades zet zich in om afval scheiden sexy te maken. Met verschillende innovatieve producten en concepten zijn ze de ideale partij om aandacht te vragen voor afvalscheiding en de circulaire economie. Zo ontwikkelde ze een spelcomputerkast gebouwd van hergebruikte elektronica waarbij afvalscheiden beloont wordt met een afvalgame. Net van de pers zijn deksels voor minicontainers die makkelijk te branden zijn en a la ‘Holle bolle Gijs’ leuke geluidsfragmenten als feedback geven!'
Spreker: Timmy de Vos

Van 13.40 - 13.50 uur: De creatieve aanpak
"Afval-enthousiasteling en ex-vuilnisman Arnout Schaap neemt je graag mee in de visie van Recycle Valley om mensen op creatieve manieren te bereiken en te betrekken bij de aanpak van zwerfafval. Recycle Valley wil bewustwording over zwerfafval en recycling bevorderen op allerlei manieren bij jong en oud door bijvoorbeeld lesprogramma's voor scholen of campagnes op stranden en evenementen."
Spreker: Arnout Schaap

Pitches Werkwagen

Van 13.20 - 13.30 uur: Nieuwe tool
De Haarlemse Start-up Clean Fountain brengt een nieuw handzaam gereedschap op de markt voor het verwijderen van klein zwerfafval van zanderige oppervlakten (o.a. sigarettenpeuken). Kom luisteren naar Ruud Mudde (Founder), die alle ins en outs van deze nieuwe tool zal toelichten.
Spreker: Ruud Mudde, Clean Fountain

Van 13.40 - 13.50 uur: De Phoenix
De Phoenix, een afvalbak herrezen uit eigen as en beoordeeld als dé circulaire bak voor de toekomst. Met zijn drie compartimenten en voorzien van alle noviteiten is de Phoenix, van Plastic Omnium, klaar voor het inzamelen van gescheiden afval in de openbare ruimte. U kiest toch ook voor de Phoenix?
Spreker: Plastic Omnium

Pitches Postwagon 1A

Van 13.20 - 13.30 uur: Create a winwin with the BinBin
Mensen zijn geneigd iets eerder weg te gooien in een mooie of bijzondere afvalbak. Daarom produceren wij mooie afvalbakken in verschillende formaten en designs, voor alle afvalstromen. Met uw merknaam of met een aansporing om de omgeving schoon te houden. Onze afvalbakken zijn meer dan een bak. We noemen hem The BinBin en we zeggen: create a winwin with the BinBin. 
Spreker: Dennis Jacobs, The BinBin

Van 13.40 - 13.50 uur: Samen poetsen voor veilige straten!
Het opruimen en voorkomen van zwerfafval is niet alleen goed voor het milieu. Het zorgt ook voor een prettiger en vooral veiligere buitenruimte! Er is namelijk een duidelijke relatie tussen onderhoud (het ‘poetsen’) en (het gevoel van) veiligheid. Bewonersparticipatie bij het opruimen van zwerfafval versterkt deze relatie nog eens. Meer weten over waar de fysieke en de sociale sectoren elkaar kunnen versterken om de kwaliteit van de buitenruimte te vergroten? Kom luisteren naar deze pitch!
Spreker: Instituut voor Omgevingskwaliteit

Pitches Postwagon 2A

Van 13.20 - 13.30 uur: Door slim ontwerp Nederland schoner
Zwerfafval is een uitdagend vraagstuk dat vraagt om innovatieve doorbraken bij verpakkingsontwerp en het uitgifteproces van take-away/on-the-go producten. Twee vragen staan centraal: Hoe geven we verpakkingen zodanig vorm dat deze niet eindigen als zwerfafval? Hoe richten we de uitgifte van zwerfafvalgevoelige verpakkingsmaterialen zodanig in dat deze niet als zwerfafval eindigen. KIDV en NederlandSchoon brengen professionals uit het verpakkend bedrijfsleven, retail, horeca, gemeenten en eindgebruikers bij elkaar rond dit vraagstuk.
Sprekers: Peter Blok en Banoyi Zuma

 

De volgende organisaties presenteren zich op het Inspiratieplein:

 

logo RWS Ministerie van Infrastructuur en WaterstaatLogo PO SUlo
Logo TWSLogo E-Waste ArcadesLogo BammensLogo Bwast InternationalLogo Identity GamesLogo StintLogo VelopaLogo KennisInstituut Duurzaam Verpakken Logo ANDCLogo Twist groepLogo The Bin BinLogo ERDILogo Recycle ValleyInstituut voor OmgevingskwaliteitDe BriesLogo Tornado ACS Clean Fountain

Meld u aan voor het digitaal magazine

Altijd op de hoogte van het laatste zwerfafvalnieuws.